The Sawyer Building

This project was a really neat one for us!  We got to work with some really talented people on a fantastic concept, and the end result turned out pretty great as well. 

 photo from:  MTRL

photo from: MTRL

J Development approached us in early 2015 about creating a wall covering for the entryway at a new apartment building in Council Bluffs.  The area was full of history and they wanted something that fit both the area and the identity of the building.  We used rough sawn burr oak slats, skip planed to reveal the character of the wood, and still maintain the circle sawn mill marks from the century old saw mill on which they were cut.  

In order to truly integrate the signage we suggested that they let us have the logo etched across dozens of the boards that would make up this feature wall and use the natural blackened color of the laser etching in contrast with a white washed field to display the logo. 

Thank you to Nicholas Petersen of Less Is  for creating this incredible brand for a building, and Nick Mauer and Josh Powell at MTRL for all the hard work dismantling and reconstructing this design inside your laser!